Folicit

Kód: 147/0-5 147/1L Zvoľte variant
12,42 € 22,14 € od 12,42 € 10,10 € bez DPH 18 € bez DPH od 10,10 € bez DPH
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Objem
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Balenie:

0,5 litra

1 liter

PRÍPRAVOK S FUNGICÍDNYM ÚČINKOM

BEZ REZÍDUÍ
POVOLENÉ PRE EKOLOGICKÉ POĽNOHOSPODÁRSTVO

POUŽITIE:

  • Ochrana pred múčnatkou

VÝHODY:

  • Dôležitý v obranných mechanizmoch rastlín.
  • Bezpečná ochrana rastlín.
  • Netoxický pre voľne žijúce zvieratá a živočíchy.
  • Nulový fytosanitárny odpad.

ZLOŽENIE:

  • Sójový lecitín (nie geneticky modifikovaný – GMO)

OCHRANNÁ DOBA:

  • 0 dní

OBLASŤ POUŽITIA:

  • Vinič
  • Ovocné stromy
  • Drobné ovocie
  • Zelenina
  • Kvety

Detailné informácie

Balíky
Viac za menej
Ponúkame balíky produktov za výhodnejšie ceny.
Doprava
Doprava zdarma
Ponúkame dopravu zdarma pri objednávkach nad 100€.
Poradenstvo
Poradenstvo
Našim zákazníkom ponúkame odborné poradenstvo.
Výrobcovia
Sme výrobcovia
Vyrábame ekologické hnojivá a prípravky.

Podrobný popis

Folicit je prírodný produkt zložený zo sójového lecitínu a slnečnicového oleja, ktoré aktivujú fyziologické funkcie rastlín a tým stimulujú produkciu phytoalexínov. Okrem toho Folicit vytvára nepriaznivé prostredie pre rast húb a plesní. Produkt obsahuje špeciálny sójový lecitín s vysokým obsahom prírodných fosfoglyceridov, čím plodinám napomáha vyvinúť odolnosť voči nepriaznivým účinkom spojených z napadnutia hubami. Zmierňuje účinky bunkovej nekrózy listovej čepele, ktorá je spôsobená šírením hubových vlákien (hýf) v rastlinných bunkách. Po aplikácii Folicit-u sa vytvorí ochranná vrstva, ktorá posilní bunkovú stenu rastlín a následne aktivuje obranný systém rastlín. Neobsahuje žiadne rezíduá a bežne sa používa v živočíšnej a ľudskej výžive.

MIEŠATEĽNOSŤ:

  • Nemiešajte s produktmi so silnou alkalickou alebo kyslou reakciou.
  • V predstihu sa uistite,  či výrobok je miešateľný, pred skutočným zmiešaním.

DÁVKOVANIE:

Plodina

Choroby

Dávka

Rastová fáza

Aplikácia (interval)

ovocné stromy ako jabloň domáca (Malus domestica) broskyňa obyčajná (Prunus persica)

múčnatka jabloňová (Podosphaera leucotricha) kučeravosť broskyňových listov (Taphrina deformans)

10-40 ml/10 l vody

od konca nalievania listových pupeňov: pupeňových listeňov svetlo sfarbených a z veľkej časti husto pokrytých chĺpkami (BBCH 03) do veľkosti plodu 90 % z konečnej veľkosti (BBCH 79)

max. 12

(5 dní)

ríbezľa egrešová – egreš obyčajný (Ribes uva-crispa)

európska múčnatka egreša (Microsphaera grossulariae)

10-25 ml/10 l vody

od špičiek listov nad pupeňovými listeňmi: prvých listov sa oddeľujúcich (BBCH 10) do pokročilého zretia: prvej bobule na báze strapca vo farbe typickej pre odrodu a kultivar (BBCH 85)

max. 4

(5 dní)

tržná zelenina ako uhorka siata (Cucumis sativus)

múčnatka uhorková (pôvodcovia ochorenia napr.: Podosphaera xhantii, Podosphaera fusca, Podosphaera fuliginea, Golovinomyces cichoracearum, Golovinomyces orontii, Leveillula cucurbitacearum, príp. iní pôvodcovia)

10-30 ml/10 l vody

od klíčnych listov úplne vyvinutých (BBCH 10) do plnej zrelosti: plody majú farbu typickú pre plnú zrelosť (BBCH 89)

max. 6

(5 dní)

šalát siaty (Lactuca sativa)

múčnatka čakanková (Erysiphe cichoracearum)

15-30 ml/10 l vody

od klíčnych listov celkom vyvinutých (BBCH 10) do plnej zrelosti (BBCH 89)

max. 2

(7 dní)

valeriánka poľná (Valerianella locusta)

múčnatka uhorková (pôvodcovia ochorenia napr.: Podosphaera xhantii, Podosphaera fusca, Podosphaera fuliginea, Golovinomyces cichoracearum, Golovinomyces orontii, Leveillula cucurbitacearum, príp. iní pôvodcovia)

15-30 ml/10 l vody

od klíčnych listov celkom vyvinutých (BBCH 10) do plnej zrelosti (BBCH 89)

max. 1

 

rajčiak jedlý (Solanum lycopersicum)

pleseň zemiakov (Phytophthora infestans)

15-30 ml/10 l vody

od klíčnych listov celkom vyvinutých (BBCH 10) do plnej zrelosti (BBCH 89)

max. 6

(7 dní)

čakanka štrbáková (Cichorium endivia L.)

Alternaria cichorii

15-30 ml/10 l vody

od klíčnych listov celkom vyvinutých (BBCH 10) do plnej zrelosti (BBCH 89)

max. 6

(7 dní)

okrasné, hlavne ruže

múčnatka a iné hubové choroby

2-5 ml/10 l vody

od klíčnych listov úplne rozvinutých (BBCH 10) do začiatku prezrievania, prvých plodov prezretých (BBCH 89)

max. 12

(5 dní)

vinič hroznorodý (Vitis vinifera)

peronospóra viniča (Plasmopara viticola) múčnatka viniča (Uncinula necator)

10-40 ml/10 l vody

od prvého listu vyvinutého, výhonku sa sústavne predlžujúceho (BBCH 11) do mäknutia bobúľ (BBCH 85)

max. 12

(5 dní)

jahoda záhradná (Fragaria x Ananassa) ostružina malinová (Rubus idaeus)

múčnatka jahôd (Podosphaera aphanis) červená hniloba koreňa jahody (Phytophthora fragariae var. fragariae) koreňová hniloba maliny (Phytophthora fragariae var. rubi)

10-20 ml/10 l vody

od obnovenia rastu (BBCH 10) do konca tvorby plodov (BBCH 89), skorá jar do konca leta (2. zber, druhé jahody dosiahli svoju špecifickú farbu)

max. 12

(5 dní)

ľuľok zemiakový (Solanum tuberosum)

pleseň zemiakov (Phytophthora infestans)

10-20 ml/10 l vody

pleseň zemiakov (Phytophthora infestans)

max. 12

(5 dní)

mrkva obyčajná siata (Daucus carota subsp. sativus)

múčnatka (Leveillula taurica)

20-30 ml/10 l vody

od 9 a viac pravých listov rozložených (BBCH 19) do plnej zrelosti, listy začínajú meniť farbu (BBCH 90)

max. 4

(14 dní)

 V kombinácii s Folicitom nepoužívajte už žiadne zmáčadlo.

ZÁRUČNÁ DOBA:

  • 2 roky od dátumu výroby - pri dodržaní skladovacích podmienok poskytuje výrobca záruku účinnosti prípravku (v originálnych neporušených obaloch).

SKLADOVANIE:

  • V originálnych uzavretých obaloch, v čistých, suchých, vetrateľných a uzamknutých skladoch.
  • Uchovávajte oddelene od potravín, krmív, hnojív, liekov, dezinfekčných prostriedkov a obalov od týchto látok.
  • Odporúčaná teplota od + 5 do +30 °C.
  • Produkt chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením.

DOKUMENTY K PRODUKTU:

 

Dodatočné parametre

Kategória: Listový fungicíd
Ochorenie: Múčnatka, Kučeravosť broskýň

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola