Imunofol

Imunofol je roztok hnojiva, ktoré optimalizuje výživu rastlín zinkom. Posilňuje odolnosť rastlín proti bakteriálnym, vírusovým a hubovým infekciám. Účinný proti peronospóre.

LISTOVÉ HNOJIVO NA BÁZE ZINKU

POUŽITIE

VÝŽIVA  –  PERONOSPÓRA

Imunofol je roztok hnojiva na báze zinku a chitosanu – extraktu z krabích a krevetích ulít. Vodorozpustný zinok je vo forme komplexu s kyselinou octovou, chitosanom a prírodnými aminokyselinami.

Tento aktívny organický komplex:
Posilňuje odolnosť rastlín (imunitný systém) voči infekciám baktérií, vírusov a húb;
Zvyšuje množstvo enzýmov, ktoré aktivujú obranné mechanizmy rastlín proti patogénom;
Zlepšuje lignifikáciu bunkových stien, čo rastlinám pomáha pri vyrovnávaní sa s environmentálnym stresom – napr. suchom.

VÝHODY

  • Nevyvoláva a znižuje abráziu.
  • Má vakcinačný účinok, pretože obsahuje chitosan (polysacharid prírodného pôvodu).
  • Zvyšuje účinnosť fungicídov.
  • Rýchlo sa vstrebáva a preniká do pletív rastlín (systémové pôsobenie).
  • Neexistuje žiadne riziko pre pracovníkov pri aplikáciách, pre životné prostredie a spotrebiteľov

OCHRANNÁ DOBA

  • 0 dní

ZLOŽENIE

  • Zinok (Zn) 3,1 %
  • Chitosan + aminokyseliny
  • Organická zložka min. 100 g/l

FYZIKÁLNE VLASTNOSTI

  • pH: 3,0-5,0
  • hustota: 1,0-1,2 g.cm-3

DÁVKOVANIE

  • 1,5 – 3,0 litre / ha (0,15-0,3 %)

!!! UPOZORNENIE !!!  Imunofol sa nesmie miešať s prípravkami PowerOf-K a AQUASILIKAT

Imunofol je registrovaný pre ekologické poľnohospodárstvo.


DOKUMENTY K PRODUKTU


OBRAZOVÁ PRÍLOHA

Imunofol - List viniča napadnutý peronospórou, 2 hodiny po postreku.

List viniča napadnutý peronospórou 2 hodiny po postreku (vrchná strana listu viniča).


Imunofol - Peronospóra na spodnej strane listu viniča, krátko po postreku.

Peronospóra na spodnej strane listu viniča, krátko po postreku.


Imunofol - Bobule v strapci napadnutom peronospórou.

Bobule v strapci napadnutom peronospórou.


Imunofol - Peronospóra viniča na strapci krátko po aplikácii postreku.

Peronospóra viniča na strapci krátko po aplikácii postreku.